Stryka, gestalta

Det är vad jag tänker på nu när jag redigerar. Har satt i dag som deadline för redigeringen den här gången. Men nu har jag slipat på kapitel ett hur länge som helst. Det måste förstås vara så bra som möjligt. Allt måste ju vara det, men särskilt kapitel ett, där fångar man ju läsaren… och de nybörjarfel som jag försöker ta bort nu är att 1) jag förklarar för mycket, 2) gestaltar för lite. Och sådant fanns det ännu gott om i kapitel ett, och två också för den delen. Så har strykt. Och gestaltat. Försökt alltså. Resten av manusbunten väntar med sina röda ändringar… vi ska se hur långt jag hinner ikväll.

2 thoughts on “Stryka, gestalta

    • Jo såg att du skrev det i bloggen… och att du oftast inte hade problem med början… i detta mitt första arbete (för fler ska det nog bli :)) så var det början och slutet som måste bearbetas mest, mycket av kapitlen i mitten funkade däremot bättre direkt från början… tror att det beror på att jag först använde början för att ”komma igång” och lära känna figuren och lägga fram handlingen, men sen måste mycket strykas och ändras för i det skedet tänkte jag inte ännu så mycket på hur man berättar bra, snarare bara att få ut all information (och det blir ju tråkigt, sånt ska in i essäer och anteckningar för en själv bara).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s