Några saker

1) den nya kameran kom igår, men vet inte när jag ska hinna testa, på veckoslutet kanske…

2) funderar på omslag, gjorde på en idé hela kvällen igår och kom fram till att vissa saker inte funkade, insåg att jag måste ha en klarare vision från början, och inte bara testa och testa. Men vad vill jag? Hur ska liksom bilden på ens första bok se ut? Smakade lite panik då… Ska det vara mer åt det här hållet eller det här? Är lite svag för snygga snirkliga silver/guld-färgade typsnitt, så en kombination av det + klassisk fantasyillustration av huvudpersonen tror jag det får bli. Jag gillar enkla idéer framom komplicerade scenbetonade bilder… de blir lätt lite fjantiga liksom. Det ska ju vara mer stämning och mystik i omslaget än drakar och svärd (har dessutom inte skrivit om drakar, men kanske ni fattar vad jag menar).

3) varför vill A inte ha kläder på sig? Hon säger att hon vill vara en bebis, men har förklarat åt henne att då skulle jag ha lagt kläder på bebisen. Nu var det lite kamp på morgonen igen med kläderna. Men det har blivit bättre sen hon fyllde tre. Hon förstår liksom att man inte kan gå ut i bara trosor på vintern.

4 thoughts on “Några saker

 1. Om jag är riktigt ärlig är jag inte galet förtjust i någondera. Men tycker i jämförelse bättre om den andra än den första. Å andra sidan lyssna inte på mig – jag började titta på böckerna i min fantasy-hylla och kan inte säga att jag tycker att något av omslagen är riktigt lysande!
  Eller jo, A Tale Dark and Grimm har nog riktigt snyggt omslag. Men det är för en lite annan sorts bok, kanske.
  Jag har inte förr tänkt på hur svåra fantasyomslag är!!

  • nej det är också sällan jag gillar omslagen, numera går vuxenfantasy in på en mer återhållsam linje, för barn får man ha lite mer sagobokskänsla… john howe tycker jag är för blekt och ”tecknat” och det där snirklet som finns i The poison diaries (som jag för övrig inte har läst, utan snubblade på omslaget bara när jag googlade) och suddig flicka i närbild skulle bli lite tråkigt kanske… man vill ju att det ska vara dekorativt, slående alltså synas bra, och sen ha detaljer som man kan upptäcka om man tittar närmare… kan säga att jag vet hurdan stämning jag vill ha på bilden, men inte riktigt hur jag ska komma dit på bästa sätt… har A Tale… hemma, den är lite för hård och grafisk i stilen för mig tror jag, men samma typs enkelhet och renhet borde man sträva efter… huh svårt att beskriva, man kan egentligen sen bara rita och rita för att se hur det blir.

   Men tack för åsikterna!!

 2. Jo jag är ju helt visuellt inkompetent på så vis att jag inte ALLS vet hur man skall uppnå vissa saker – jag vet bara vad jag tycker om sen när det är färdigt!
  Jag tycker t.ex. mycket om Underfors pärm, men jag skulle aldrig ha kunnat ge grafikern instuktioner för hon skulle göra. Först när jag fick se ett förslag kunde jag komma med synpunkter på detaljerna: lite mer si, lite mindre så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s