Tänker på klass

Kom in till jobbet och hade ingen lust alls att skriva på avhandling. Har egentligen känt mig nära på utbränd, då tappar jag lusten också. Det är snabba ryck från ok arbetsdag till totalpanik som gäller nu. Men så skrev jag lite mer dagboksaktig text och fick ordning på huvudet. Sen hämtade jag boken Obs! Klass från biblioteket och började läsa i den. Hittade direkt väldigt relevanta saker om klass och kulturellt kapital osv. här i ”Svenskfinland”. Så kommer forskningslusten krypande igen. Intresset. Är tydligen inne i skedet: behöver läsa mer och få lite mer koll före jag kan skriva igen. Ja suck den här forskningsprocessen… det är nog ett konstigt jobb det här. Främst en kamp med sig själv.

Har inte egentligen begrundat min egen klassbakgrund som yngre, utan först efter 25 års ålder kanske. Och det är först på senare år som jag alls blivit mer intresserad av de egna ”rötterna”. Jag har ofta känt mig rotlös och som en outsider pga flyttarna mellan Finland och Sverige, men nu börjar man ju bli lite mer inrotad här och det är lite intressant…

Det här inlägget var intetsägande. Ett litet klipp ur tankarna bara… Nu är det snart veckoslut och tänker vara blogg- och nätfri och lära mig hur nya kameran funkar. Kanske jag får ihop till ett fotocollage! Kanske. För på den här bloggen finns inga krav och jag lovar ingenting…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s