Alla tycks vara sjuka… och klädfunderingar

Ser man på fb-flödet så har februari verkligen varit en sjuk månad för väldigt många. Här hemma är det bara jag nu som inte drabbats av den senaste vågen av feber och snor. På sätt och vis är det skönt att takten minskar lite då man inte behöver föra till dagis/förskola. Men samtidigt har jag en kurs att börja förbereda på jobbet. Men har hållit den förut så känner mig inte särskilt stressad alls. Tvärtom tycker jag att det ska bli kul att träffa de nya studenterna (håller en grundkurs för förstaåringarna) och föreläsa och diskutera.

När det gäller bokillustrationerna har vi nu bestämt att det blir svartvitt inne i boken och färg på försättsbladet (och omslaget förstås). Känner mig inspirerad av detta. Det känns mer rätt. Linjeteckning är ändå liksom min ”grej”. Har dessutom många skisser redan som bara behöver lite mer bearbetning, så det är inte alls som att börja på nytt (den ursprungliga planen var färgbild också inne i boken). Jag ska också fotograferas nästa vecka. Måste fundera på kläder… vilken bild vill man ge av sig själv? För varje gång man väljer kläder, frisyr osv. väljer man ju att presentera sig själv på ett visst sätt. Jag kan nog lätt börja tänka för mycket på sånt… jobbar man med bilder blir man lite överkänslig för vad olika visuella uttryck betyder. Men kanske det är dags att gå ut och köpa något nytt. Nu har jag ju en bra ursäkt (är annars väldigt dålig på att köpa kläder, hittar aldrig det jag vill ha i rätt storlek, så orkar knappt försöka).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s