Serie: favoritillustratörer

Roligt att märka att folk googlat Björn Landström och Tord Nygren för att komma hit! Båda dessa är bland mina favoriter. Tänkte att jag skulle lägga upp fler inlägg om illustratörer. Här kommer en som jag gillade som barn (och tror jag har nämnt henne tidigare också): brittiska Jane Ray. För någon vecka sedan hade min mamma med sig alla mina gamla Jane Ray-postkort som jag inte sett på 20 år.

Superstarka färger och djur och glädje. Kanske inte så ”trendig” stil just nu. Och som vuxen tycker jag att det är lite grällt. Men jag samlade på hennes kort som barn, älskade dem, försökte imitera dem. Efter dessa kortserier (det finns flera, ofta med bibliska motiv) har hon hunnit illustrera en hel del böcker, som tyvärr inte är så lätta att hitta i Finland (men på Åbos stadsbibba finns ett litet antal!). Här är hennes webbsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s