Kvinna?

Jag har aldrig riktigt varit en stor anhängare av kvinnodagen. Det enda som är bra med den är om man lyfter fram personer och organisationer som gör viktigt globalt humanitärt arbete. Men att t.ex. ge blommor eller bakelser åt folk för att de är ett visst kön? Vah?

M. Lindman reagerar på Hbl:s artikel från igår om vad några killar skulle göra om de fick vara kvinnor en dag. Jag orkade inte själv formulera mig igår. Läs någon som gjorde det bra.

Kan ju säga som personlig erfarenhet av att ha varit någon form av kvinna nu i snart 34 år (och har t.o.m. fött barn). Jag vet inte vad kvinnor är, hur man enkelt kunde definiera det. Jag tycker att orden ”femininitet” och ”maskulinitet” är konstiga. Jag känner mig inte som mer eller mindre kvinna nu än vad jag gjorde när jag var 12. Jag definierar mig knappt som kvinna. Det är en försvinnande liten del av min identitet jämfört med en massa annat som jag sysslar med eller är, som en massa andra människor, oberoende av kön, också sysslar med eller är…

One thought on “Kvinna?

  1. Pingback: Aj jo det är ju kvinnodag | Kolofont

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s