solsnösolblåstregnsnösol

En sån dag. Jag jobbar hemma och bakom fönstret skiftar vädret och kan inte bestämma sig. Hursomhelst så känns det vårigt. Och i dag blir jag 34 dessutom, eller hur är det nu, man påbörjar sitt 34:de år? Inte så snyggt nummer det. 33 var mer symmetriskt.

Plötsligt belyser solen grannens vardagsrum, som jag ser rakt in i. På väggen har hon en enorm ovalformad dekorativ ram i svart med ett svartvitt foto på en glad fräknig flicka. En flicka med långt solblekt hår som delvis täcker pannan, och ett svart halsband som ser ut som en läderrem. Fotot måste vara åtminstone en halv meter högt, så ansiktet blir larger than life. Det ser ut som ett gammalt foto, kanske från 70-talet, men det kan nog vara taget när som helst. Starka kontraster. Är det grannen själv som ung, eller kanske hennes mamma eller syster? Hur som helst så känns det som om jag vet för mycket om vår granne, bara genom att ha följt vem som går in och ut ur hennes hus, flyttbilar har synts till ibland. Och förra sommaren föll ett träd på deras hus.

På jobbet har det förresten skett mystiska, spännande och lite dråpliga grejer under helgen. Det var gårdagens snackis när jag var på ”kontoret”. Lite Jönssonligan-känsla och Mission Impossible. Men kan berätta mer om det kommer något i tidningen om det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s