Sprungit igång idéerna

Igår sprang jag fjärde gången inom ett par veckor och använde en app (cardio trainer) för att kolla hur långt och snabbt jag kom framåt. Bästa med den appen är att den säger ”Great job!” när man är klar och visar en bild på hur många äpplen man bränt. Igår var det bara tre, men sprang bara knappt 25 minuter. Skönt att känna att konditionen redan blivit bättre, kunde ha fortsatt, men ville hålla det lite lätt igår och sluta när man ännu kände att man kunde hålla på hur länge som helst… För att inte överanstränga vänstra benet, vilket jag gjorde första gången jag sprang (aj kramp, ont i vaden, hälen osv.).

Apropå vänstra benet, ska prova på något som heter anti-gymnastik, och blev utsatt för ett ”tvångslån” (trevligt med kompisar som vet vad man behöver) av boken som skrivits av den kroppsövningsformens skapare, Thérèse Bertherat. Nu när jag läst lite i början av den så tyckte jag att det fanns mycket i hennes filosofi som liknade Butoh. Så i brist på en butoh-grupp i Åbo ska jag nu testa den här antigymnastiken. Ja och det som hade med vänster att göra, var att det tydligen är ofta så att skador och problem kan fokusera på en sida av kroppen, och när jag tänkte efter så är alla mina muskelproblem på vänster sida. Har ett ryggmuskelproblem som återkommer, på vänster sida; skadade min vänstra armbåge när jag tränade Hapkido för 14-15 år sedan; och nu är hälsporren på vänster sida. Lustigt. Min svaga sida.

Hursomhelst, allt det här kroppsarbetet har tydligen satt igång idéflödet. Hade ett intressant sammelsurium av veckans teman i drömmarna i natt (liverollspel, Hunger Games, dystopi, vänner som jag tänkt på, zombieapokalyps, pre-rafaelitisk konst), och ett frö till en liten historia fanns där. Kom sedan ihåg min idé att skriva noveller baserade på några speciellt tydliga drömmar, med övernaturlig/skräck/romantik-känsla. Så nu har jag fyra arbetsnamn på noveller. Bara att luta sig tillbaka och vänta på att drömmarna ger mig några till, och så har man en samling. Tror att det är det här jag ska ägna mig åt när Bildbindaren är klar (alltså bok nr 2!). Börja (eller fortsätta, för en av dem är redan påbörjad, men ligger på paus) skriva på de där fyra historierna som jag nu har inne i huvudet, som helt klart blir bäst som noveller. Kul!

Men nu till avhandlingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s