Bra sida med skrivtips

finns på Christin Ljungqvists blogg. Hennes första bok Kaninhjärta har precis kommit ut, är mycket nyfiken på den!

Håller också med om det mesta på hennes utmärkta lista med skrivråd. Hon skriver t.ex. att hon inte brukar tala om inspiration utan lust. Det gör jag med! Att ha lust är något som jag tycker att hela livet cirkulerar kring. När jag var liten brukade jag tacka nej till olika förslag från kompisar med argumentet ”jag har inte lust”, det var kanske smått irriterande för dem… Nu är jag mer fokuserad på att göra det som jag har lust till (och undvika att vara så brutalt ärlig när jag inte har lust). Och man kan nog öka på lusten (att skriva t.ex.), med tiden lär man sig vad som triggar den… För mig funkar alla slags dokumentärer om intressanta skapande människor (musiker, författare, konstnärer, dansare), att se bra filmer, se bra konst, läsa bra böcker… Men läs Christins lista, mycket lärorikt!

2 thoughts on “Bra sida med skrivtips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s