Filter på livet

På lördag bestämde jag helt plötsligt att börja använda Instagram (eftersom jag märkte att den också finns till min lursort). Och det är så otroligt kul! Här är dagens första bild från morgonpromenaden genom stan:

Men man börjar fundera. Jag följer alla som jag också följer i Twitter och fb, och det är spännande och roligt att se bildflödena. Sökte sedan runt lite om det fanns någon annan feed man kunde följa, men så finns det ju sådana enorma mängder av folk som man inte känner där, och det var svårt att avgöra vilka flöden som är ”bra” eller ”intressanta” då allas foton egentligen liknar varandra så mycket.

Och det är ju liksom det lilla problemet. Alla använder samma uppsättning filter som inpregnerar ens mobilfoton med stämning och mening, och allas bilder blir lika snygga. Vilken paradox: bilderna får mer karaktär, samtidigt så liknar de varandra mer!

Men jag tänker nog fortsätta instagramma. Det är tillfredsställande att så enkelt kunna göra mobilbilderna snyggare, och se dem samlas där på kontot och bilda sitt lilla livspussel. Och jag måste ju erkänna att jag är av den typen som är besatt med att dokumentera sitt eget liv på olika sätt. Och dessutom älskar jag att kunna kika in på andras liv också. Eller vad är det för bilder av livet som dessa foton ger?

5 thoughts on “Filter på livet

  1. google play är verktyget man använder för att ladda ner appar på android… synd att Lumia inte har det! Kanske det kommer till den också så småningom… själv sörjer jag att det där zombie-spring-spelet bara finns för iPhone…

  2. Pingback: Meningsfiltret | Kolofont

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s