Bloggen I’m back!

Måste nog komma tillbaka tidigare. Måste.

Och nu är mommo här och underhåller småttingarna så hinner ha lite kvalitetstid här på Kolofont.

Två saker tänker jag ta upp nu direkt. För det första: blev barnsligt glad av att få e-post från stadsbibban att de tänker ta in mitt bokförslag som jag skickade in igår: The Weird. A compendium of strange and dark stories, nyligen utkommen och redigerad av Ann & Jeff VanderMeer. Man ser liksom listan av författare (ända från början av 1900-talet) och vet att man måste läsa. Jag är inte alls bekant med ”weird tales” eller stories av den här typen (har väl läst lite klassiker nog, men det konstiga har jag på något vis inte fattat att är en sorts delgenre till SF, eller vad är det egentligen för genre? Någon som är mer bildad än jag?), och här är liksom chansen att få det bästa samlat i en bok. Och det tyckte de tydligen på bibban också, så snart får jag låna den via dem! Vad glad jag blev! Och sen när jag har läst, kan någon annan läsa, kanske en impressionable young mind som sen kan bli inspirerad osv.

Jag blev i varje fall inspirerad (så där att det poppar och puttrar i huvudet och man får liksom LUST, men oriktad lust och det börjar så småningom gå över i ÖVERSPÄNNING). Och läser dessutom Haruki Murakamis 1Q84 just nu, och han tycks vara med i antologin.

Och det andra: Schildts & Söderströms första bokkatalog! Och där är jag med! Hysteriskt… Nervöst… Mycket roligt! Nu tillbaka till ritbordet!

4 thoughts on “Bloggen I’m back!

  • Jo det lugnar sig lite på jobbet nu när jag klarat av vårens föreläsningar. Det var främst undervisningen som sög musten ur mig i april-maj (+väldigt mycket sjuka barn-dagar)… men nu har jag äntligen tid att sjunka in i avhandlingen igen :)
   Kram och tack för omtanken!

 1. Jag såg katalogen ! Fin bild av dej också. Du ser lite ut som en magiker där. Gratulerar till bokbarnet. Må lycka och välgång följa hen ut i livet.

  • Tackar! Jag insåg också att mitt favoritplagg munkjacka med huva (och då särskilt en mörkblå sådan) blir lite magisk i rätt miljö, hah, kul att tanken förmedlades!

   Och apropå bokbarn: tänkte just att jag borde börja tala om bokens BF (beräknade födelsedatum)… och nu är ju en rätt passlig tid att meddela världen om den kommande förlösningen liksom (men graviditeten har nog varat i elefantår, eller ännu längre…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s