Författarpresentation på S&S

Just det ja, presentationen som jag skrev till S&S webbsida dök också upp. Här är den!

Det är sånt här som jag kan bli lite galen av. Vad ska man skriva om sig själv? Allt man skriver känns lite klichéartat. Och hur ska man framställa sig själv i en kort text? Vissa skriver bara fakta, vilket är lockande, men jag ville skriva en personlig löpande text istället. Som kanske kunde förklara en liten liten bit av vad man håller på med och varför. Därför är förresten bloggen så skön att ha. Man kan spontanösa ur sig lite ett och annat, ändra sig, visa upp andra sidor, vara mer nyanserad… opolerad… samtidigt kan ju inga textmängder i världen egentligen fånga vad en person är. Tycker mig ha sett diskussioner i bloggar om det förresten: vad som är sant. Jag försöker i varje fall inte posera som något jag inte är, samtidig är jag inte ens nära på kapabel att skriva helt ”sant” om mig själv. Jag vet ju knappt vem jag är… ändå är jag väl den som vet mest…

Men presentationstexter kan man inte sitta och slipa på i all evighet. Man måste släppa dem ifrån sig i något skede. Gör lite ont i kontrollbehovscentrum dock.

 

5 thoughts on “Författarpresentation på S&S

 1. Ja, det var ju en rättfram och givande snutt du skrivit där. Så där hur det är att skriva en bok. Inget trams.
  Ska bli spännande att läsa.

  • Ah skönt att få lite feedback! Givande och rättfram låter utmärkt!
   Mitt mål nu på sommaren är att trissa upp allas förväntningar skyhögt och sen vara livrädd för kommande besvikelse (nej så ska jag inte tänka, jag gillar min bok själv, står för det jag skrivit; men ska inte gömma undan oron för att misslyckas heller, alla debutanter är väl nervösa…).

 2. Ja. En fin text. Personlig. Och jag tänker mej att man kan göra på väldigt olika sätt, gör på väldigt olika sätt. Men som med allt annat klichéartad skrivande så kollar man väl lite hur andra gör och sen gör man som det passar.

  • Tack för kommentaren! Har du varit inne och läst folks presentationer på Svensk bokhandel t.ex.? Det är så många debutanter där så man blir alldeles matt… men ”kul” (i meningen trösterikt) att läsa vissa presentationer där paniken lyser igenom (t.ex. att börja sin presentation med att skriva hur ångestfylld man blir av uppgiften…)

   • Njäe. Skulle faktiskt inte börja med att läsa debutanterna. Jag tror mer på att de gamla och garvade ska veta vad de håller på med. Tänker mej att det är klokare att härma såna som gjort saker förr. Så där som man gör i vetenskapen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s