Barnsol

Dagens dikt av lilla A, 3 år:

Solen födde en barnsol. Huvudet födde ett öga!

Sen skrattade hon gott.

Jag har plötsligt blivit sugen på att läsa poesi. Är inte alls bra på det. Senast jag läste något var det Claes Andersson som vi råkade ha i bokhyllan. Har reserverat Matilda Södergrans Maror på bibban, men den kommer dit först om ett par veckor… funderar också på Aase Berg. Har hennes essäsamling Uggla och gillade. Sen finns förstås makens Bukowski-böcker… men vill läsa något bra på svenska.

Någon som har tips? Något man absolut måste läsa? Jag är chockerande okunnig.

8 thoughts on “Barnsol

  1. Både Maror och Byggmästar är fina. Andra favoriter just nu: Johan Jönsson, Lars Mikael Raattamaa och Ulf Karl Olov Nilsson. Kan också tipsa om boken Hallon och bensin (serie: Blå blixt, utgiven av Brombergs förlag), som är en ny antologiserie för ny lyrik. Riktigt bra!

    • Tack för bra tips!! Jönsson har jag hört talas om… och antologi är ju utmärkt för då får man ju mer bredd i en bok! Och koll på vad som händer just nu.

  2. Du ska absolut läsa Helena Österlunds bok Ordet och färgerna! Hon är svinbra, och hon vann Borås Tidnings Debutantpris i fjol. Jag arrangerade en läsning med bl.a. henne (plus Heidi von Wright och Peter Mickwitz) på Arkadia Bookshop i Hfors i december, det var hur bra som helst — hon är en väldigt bra estradpoet. Alltid kul att rekommendera sina vänners böcker! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s