Skrivlycka

Nu är jag hemma igen efter ett par intensiva skrivkursdagar.

Trött och lycklig.

Det allra roligaste var att få höra de andra deltagarnas fantastiska texter och diskutera dem, och få feedback för sina egna mystiskt framkomna idéer. Det är verkligen underligt hur man på bara 10 minuter kan frammana frön till nya världar och personer.

Nu är jag rätt slut i kroppen. Trots tröttheten blev jag inspirerad av högläsandet, så tvingade sonen att lyssna på prologen + de två första kapitlen av Bildbindaren nyss. Först fattade han inte så mycket (den är ju skriven för en lite äldre läsare). Men när vi kom in i texten så började han tycka att det var spännande. Särskilt när jag avslöjade en del hemligheter bakom historien.

Men det bästa var när han avbröt mig och sa att han tyckte att min antagonist verkade se ut som en figur i en film som han tycker om (jag avslöjar inte vilken film, vill inte påverka den eventuella framtida läsaren). Intressant nog var det ganska nära hur jag föreställt mig honom. Och intressant nog hade jag i det läget inte gett en enda direkt beskrivning av min antagonist. W hade på något vis fått precis rätt bild i huvudet av honom ändå. Det kändes mycket bra.

Och det kändes inte alls dumt att läsa högt ur boken. Inte alls. Jag är positivt överraskad. Ska fortsätta läsa högt, ett utmärkt sätt att upptäcka vad som fungerar.

Men nu alltså. Ska slappa lite framför TV:n. Sen sova. Mycket gott och djupt. Kanske vara fylld av märkliga drömmar. Har nämligen matats med historier från en massa framtida fantasyförfattare. Hörde ni? Jag förväntar mig många nya böcker de närmaste åren! Jag måste få veta vad som händer sen!

Hihi.

3 thoughts on “Skrivlycka

    • tyvärr får eldhistorien troligen anta plats 4 i listan av framtida projekt… fast man kan ju också satsa på att skriva noveller. Fantasy måste inte heller alltid vara tjocka tegelstenar. Tänker att många 10-minutersövningar kanske ger en bra början på en novell också!

      Och jo! Kartor, och hans idé om klådan… Tyckte också om många andra idéer och figurer som dök upp :) T.ex. Elsa och Agnes!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s