Satiefasen

Var jag en cool eller constig ungdom som hade en Erik Satie-fas som 17-19-åring? Kopierade alla hans noter och lärde mig många av dem rätt bra (på piano). Läste om hans liv. Hade föredrag i skolan om honom. Visste allt om de olika musikaliska faserna han hade, och att han dog 1925. En av mina bästa kompisar var besatt tillsammans med mig. Vi var besatta av en herre som bara åt ”vit mat” (se länken ovan och de scannade boksidorna) och inspirerades mellan kl. 10.23 och 11.47.

Dags att återuppliva min passion för stämningsfull, märklig, minimalistisk pianomusik?

7 thoughts on “Satiefasen

  1. ja! erik satie! definitivt dags att återuppliva passionen! jag fascinerades av trois gymnopedies för några år sedan och lärde mig den första (knaggligt)på piano. det där med vit mat låter lite blekt i längden, men gillar inspiration mellan 10.23 och 11.47 (det var väl för sent för inspiration idag då…)

  2. ja, jag tänker på frestelser av olika slag… och det och leverlåda är ungefär det ända jag inte tycker om. sen igen, vaniljglass och vit fisk (inte samtidigt) låter ju inte så illa!

    • ja och numera ska man ju undvika den fruktansvärda vita maten som ger inflammationer i kroppen: vitt mjöl, vitt socker, mjölk…

      men gillar lite tanken att äta samma färgs mat, man kunde ju ta en röd dag, en brun dag, en grön dag, en svart dag… osv… hih kul idé, blått kunde vara lite svårt… gult inga problem! Honung och nybakt bröd, vaniljsås, smör…

  3. Ja! När jag läste på studenten bestod en av mina viktigaste dagspauser i att lära mig ett Satie-stycke utantill. Så du är definitivt inte ensam om denna fascination.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s