Den illustrerade mannen

Det är ju en helt fantastisk titel. Det är också det enda verk (en samlingsutgåva med 18 noveller) jag läst av Ray Bradbury. Min pappa tryckte boken i näven på mig när han insåg att jag gillade SF. Jag minns inte alla novellerna så bra, men av någon anledning så har en levt kvar i mitt huvud särskilt bra: The Long Rain. Jag minns stämningen, hela storyn och färgerna. Regnet.

Så nu när Ray Bradbury har dött så kommer man ihåg honom. Typiskt förstås. Men kanske dags att läsa om Den illustrerade mannen. Och Fahrenheit 451 borde man ju ha läst (har sett filmatiseringen iofs, kanske inte räknas det…). Får gå och gräva i farsans bokhyllor nästa gång vi är där.

2 thoughts on “Den illustrerade mannen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s