Dagens fenomen: kaos

Hej Internet!

Har rusat runt med myror i huvudet hela dagen. Myror i hela kroppen. Samtidigt skulle jag ha lust att bara stilla mig framför någon av alla otaliga arbetsuppgifter som tävlar om tiden nu.

Är ensam med ungarna till söndag. The children are restless. Mamman är restless. Är det varmt eller kallt ute? A trotsar och jag och W måste ha långt tålamod med henne. En gång fick jag redan irritationsattack och måste gå och sitta i garderoben och lugna mig. Det var när A ville till parken, men vägrade sätta kläder på sig. Så gick det en timme där jag som en papegoja upprepade samma fraser om och om igen. Tills jag alltså hamnade i garderoben.

Samtidigt i huvudet: nya boken, lust att redigera Bildbindaren (jag vet vad jag behöver göra, men NÄR ska jag göra det?? Man spricker ju.), uppsatser att läsa och utvärdera, framtida åtaganden att grubbla över och planera, illustrationer som kryper fram med myrsteg, öppnar filerna, gör ett litet spår någonstans, sen är det något annat som rycker igen.

Så hur ska man reda upp det? Fokusera på en sak åt gången. Handla mat. Låta ungarna se på dvd och spela Wii. Laga mat. Torka rumpor. Disk. Vattna blommorna. Snart bär det iväg igen, till simskolan. Tänker hyra en film åt dem. Kanske jag rättar uppsatser i dag efter kl 21 då ungarna sover. OM de sover då… man vet aldrig.

Ljusglimt: ungarna leker allt bättre med varandra (men oftast slutar det i bråk). Rätt som det är har man en halvtimme lugn i huset (utan TV). Dessutom är jag mycket stolt över att ha kommit ihåg att vattna de där blommorna (jag är ju alltså annars blommördaren, jag minns dem helt enkelt inte).

2 thoughts on “Dagens fenomen: kaos

  1. Oj, jag vet SÅ hur du känner det! Ska på marknad över veckoslutet och har hunnit göra en bråkdel av vad jag föresatt mej så har mest gått runt o snäst o vräst. Här är härligt väder, tänker strunta i resten (eller sy lite ikväll) och cykla med barnen till butiken, äta glass och handla TV-middag (plockmat som man får äta framför teven). Ibland får man bara lov att släppa sina egna projekt och vänta på bättre tider o dagar. Suck.

    Det var roligt att ha dej här! Sedan du åkte har Elsa hunnit låna och läsa Underfors. Bland annat.

    • Ja jag har nog ”gett upp” också, det får bli hyrfilm + kladdkaka och soffgos istället. Orkar inte gå omkring och vara bitter och sur.

      Jo det var väldigt trevligt att vara gäst! Hihi Underfors är bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s