This gap

Den här bara måste jag norpa av Mia:

Kan verkligen känna igen detta. Det där glappet har jag varit i länge, och börjar kanske så småningom komma ur det… men samtidigt så känner jag att jag alltid kan bli bättre. Kanske man kan flyta på ett tag när man uppnått sina egna mål, men sen höjer man ju ribban igen. Och igen måste man kämpa för att lyckas uppnå den nivå man vill vara på. Så jo, det här finns i början, och många kanske ger upp. Jag gav ju upp med bildkonsten och att söka mig till konsthögskolor alldeles för snabbt. Glappet var för stort. Självförtroendet brast. Men så har jag ju jobbat mig fram på en annan väg istället, med skrivandet och illustrationen. Även om jag upprepade gånger nästan tappat hoppet på den fronten också. Men så måste man ta arbetsuppgifterna på allvar. Verkligen göra sitt bästa. Då går det framåt.

2 thoughts on “This gap

  1. När det gäller bilder har jag alltid varit alldeles för nöjd med vad jag gör. Och ser jag tillbaka så inser jag att… mycket mera ambitioner, mycket mera jobb och ett litet litet missnöje inte skulle ha skadat. Eller så var det aldrig meningen att jag skulle måla.

    • Hah, jag är nöjd med ungefär 20 % av det jag producerar, 50 % är ok men jag släpper ut det ändå, 20 % är fruktansvärt, och jag hoppas jag inte släppt alltför mycket av det ut i världen. Men sen tänker jag att man måste kanske producera en massa skit också för att liksom hitta fram… men ett visst mått av självkritik är nog bra. Men inte så mycket självkritik att man dödar lusten. Lusten kommer först. Finns det krav utifrån på hur det man gör ska se ut, så är det viktigast att kunden är nöjd. Man hoppas bara kunderna är ärliga…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s