Mycket och lite samtidigt och slow blogging

Har en känsla av att ingenting händer när jag är hemma med ungarna.

Men samtidigt händer det massor: Har fixat färdigt ett litet layoutjobb och levererat produkten, läst 15 uppsatser, handlat och lagat mat förstås och diskat, vattnat blommor (och fotograferat dem), sett filmer och fotboll på TV, varit på bibliotek med ungarna, flera gånger, läst högt ur boken åt sonen (nu är vi på kapitel 13, och hittar massor av dåliga formuleringar och lite ologiskheter också, alltså världens bästa skrivtips: läs texten högt, gärna åt en annan person!), fått så fina kommentarer på bloggen och hittat fler intressanta författare på nätet att följa, insett att jag nu finns som debutant på Svensk bokhandels sida (och troligen i deras höstkatalog, men har inte den själv, borde kanske beställa den…), sonen fick simskolediplom, planerar en paneldebatt jag ska leda på måndag i Korpoström (spännande ska det bli! Vi ska diskutera bilder och verklighet… intressanta människor i panelen!), har gjort färdigt ett par illustrationer till boken, och planerat fler nya, sökt bildkällor, och t.o.m. hunnit lyssna på skrivpodcasts och lärt mig Hollywood-formeln och tänkt ut hur den passar på Bok 2.

Så hur kan det kännas som om jag inte får något gjort? Märkligt. Kanske för att de där stora sakerna inte är färdiga ännu (avhandling, Bok 1)? Men med små små steg rör det på sig. Måste påminna mig om att glädjas över de små stegen också. Kan nu verkligen inte sitta och känna att jag är ineffektiv. Verkligen inte. Bra att skriva ut det här!

Tyvärr kommer jag att utöva lite ”slow blogging” (bra koncept som jag plockade upp här) nu igen: familj och jobb kallar. Men den här veckan har jag också förstått hur oerhört värdefullt det är att lägga ner tid på att ha en blogg och en nätnärvaro: Man hittar de där fantastiska människorna som håller på med samma saker som man själv, det är väldigt fint. Det ger också mycket energi, och mening.

Men nu ska jag gå och tvätta toan!

(this blog post was powered by coffee)

3 thoughts on “Mycket och lite samtidigt och slow blogging

  1. Pingback: Hollywoodformeln « Kolofont

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s