Postmidsommarbabbel

Har ju varit i mitt gamla hem i Hyvinge sedan tisdag (och kom nyss hem), och midsommar kom och gick. Gick på trädgårdsinspektion som vanligt. Mina föräldrar har gröna fingrar:

Jag lider av det kända syndromet kan-inte-låta-bli-att-fotografera-blommor. Det är säkert urtråkigt att se på… förlåt… men skulle jag ha tid+plats att måla, skulle jag också måla enorma blomtavlor. Fotografering går smidigare bara.

Ja, och vad annat? Fick lite tid att jobba på onsdag och torsdag, så sökte bildkällor i min fars enorma boklager och skissade. Mest av allt spånade jag nya idéer. De kommer oftast av sig själv vid miljöbyte. Har också planerat framåt till ungefär bok fem, kommit på titeln på en av dem, gått promenader och lyssnat på SF-podcasts. Så mitt huvud har inte varit på någon semester. Tyvärr tror jag att jag kanske inte är kapabel att ha semester från skrivandet. Eller sen någon gång långt in i framtiden, när jag har tid att skriva och illustrera på normal arbetstid, då kanske jag kan ha semester…

Men har ju tvingats att ta det lugnt, eftersom jag haft dåligt nät och barnen och föräldrarna att umgås med. Kanske det är bra (även om det ibland kokar av otålighet i kroppen). Ännu en vecka har jag kvar tills min ferie är slut. Då börjar dubbeljobb och regelbundna cykelturer av och an till jobbet. Hurra! säger jag med lite bävan. Trots att man längtar efter att få jobba, så betyder det inte att det är lätt att jobba sen när man kan. Men tänker inte gnälla! Och ska nog slowblogga mig genom juli också. Men har satt upp lite restriktioner: jag får bara blogga när jag jobbat bra, som belöning alltså… är inte det lite fiffigt tänkt? Inte heller sociala nätverk tänker jag förbjuda: utan använda dem som belöning. Jag får titta in på fb/twitter/googlereader när jag nått små delmål. För man behöver ta pauser och vara lite ”social”, och i juli är det HELT TOMT på jobbet så… dessutom kommer jag troligen att vara ensam hemma i en vecka när resten av familjen åker norrut. Jag har helt enkelt inte tid att komma med detta år… ser också fram emot det med en blandning av lättnad och bävan. Vara utan familjen en vecka… men ha TID!

Följ bloggen så får ni se hur det går.

2 thoughts on “Postmidsommarbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s