Besattheter

Böcker: Har lite för mycket böcker omkring mig nu… i travar och högar… det jobbiga i att veta att man inte hinner läsa dem alla.

Den här boken lånade jag i dag (efter att Catherynne M. Valente sa att det var hennes absoluta favoritbok i följande podcastprogram, en massa bra rekommendationer där förresten):

Och är besatt av tanken att skriva om småfolk/pysslingar. Också besatt av ordet ”Liten” (ordet little har jag förresten i mitt twitternamn… begrunda!).

Annan besatthet: graphic novels. Grafiska romaner? Serieromaner? Lånade en som hette Amulett (Del 1: Stenväktaren) åt W, och den var rätt häftig faktiskt. Barnen blev besatta av den, den måste läsas färdigt direkt, trots att den nästan var för hemsk för dem.

Börjar själv få tillbaka min gamla seriebesatthet, som varit borta ett tag. Vill göra en serieroman, eller vad man nu ska kalla det. Har velat göra det sedan tonåren. Har nu en plan. Oroar mig bara att det jag vill göra måste vara fyrfärgstryck och hög kvalitet… man undrar om förlagen har råd med sånt numera (men man kan ju faktiskt börja med att publicera på webben).

Men som alltid när jag har mina besattheter: Behöver tid. Och för att få tid behövs pengar. Överallt i mina planeringshäften slutar alla idéer med ”behöver tid och pengar”. Livets realiteter. Men det är ändå rätt kul att vara besatt.

3 thoughts on “Besattheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s