A. Rackham-länkar

En blogg som jag följt länge är lines and colors, där skribenten har en fantastisk förmåga att hitta bra bilder och länka och informera om olika konstnärer. I dag hittade jag den här bilden i hans (uppdaterade) inlägg om Arthur Rackham:

Detta är en illustration till Nibelungenlied. Älskar håret i vattnet…

Är alldeles fylld av behovet att teckna och skriva. Min ena månad av ferie med barn är slut imorgon. På måndag ska jag börja jobba på avhandlingen igen, medan halva Finland går på semester. Eller är inte juli den vanligaste semestermånaden? Det ska bli skönt att fortsätta med projekten. Men har inte ännu riktigt löst problemet med vilken tid på dygnet jag ska göra bilderna till boken, har ungefär hälften av bilderna ogjorda. Troligen blir det sena kvällar, vilket tyvärr inte låter helt optimalt. Undrar hur länge det är så här. Att tecknandet förpassas till marginalerna.

9 thoughts on “A. Rackham-länkar

 1. Hear, hear. Jag ritar oftast på stulen tid, när jag egentligen borde städa eller planera familjegrejer eller sova. Lite här, lite där. Lärt mig hur man kommer igång genast, utan halvtimmes funderande. Sparat bort matshoppande och planerande med färdiga matkassar (flera timmar i veckan faktiskt!), skaffat städhjälp.

  • Ja usch, stulen tid. Det värsta är att jag misstänker att också sådana illustratörer (och författare) som redan kommit ganska långt också arbetar på stulen tid. Hoppas i varje fall att det blir lite lättare ju längre man kommer i ”karriären”? Visst? Lite lättare va? (måste ha kvar min drömbild om perfekt konstnärstillvaro i ljus ateljé med normala arbetstider)

 2. Jag tror du har rätt, det blir kanske aldrig bättre än så här. All tid har jag inte stulit. Jag hade en månad ledigt i januari och ungarna var fyra dar i veckan på dagis. 16 dagar bara för att illustrera. Låter mycket men det räckte exakt till ett uppslag per dag. Stressigt, men ljuvligt.
  Fina händer förresten. Läser gärna om ditt digimålande. Har testat själv men inte fått det att kännas rätt, måst ha riktiga färger och riktigt papper.

  • Jag kan nog sakna den riktiga färgen också (ritar ju mycket i anteckningsblock förstås för att inte tappa kontakten till det, det är avslappning), att använda hela handen för att sudda och smeta… och i digivärlden så är det mycket zoomande hit och dit, och med en ”analog” målning så kan man svänga på pappret, gå långt bort, gå runt, känna mer med hela kroppen.

   Så för- och nackdelar med båda sorterna. Lättare med det digitala när man inte har stort arbetsrum dock + att färgerna är ”gratis” när man väl skaffat hård- och mjukvaran :) Men mitt mål är att ha en riktig ateljé någon dag och då ska jag måla stora oljemålningar, saknar att ta i med hela armen och kroppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s