Aj

Igår var vi i Särkänniemi och Angry Birds-landet. Det var dyrt. A gillade att åka karuseller. W tyckte om akvariet. Sen gjorde vi ett katastrofalt restaurangbesök där vi fick vänta en halvtimme (varav varje minut gick ut på att besvara frågan ”kommer maten snart?”), och sen behagade de meddela oss om att en ingrediens var slut och då gick vi därifrån och åt buffetpizza istället. Sen var vi sjukt trötta och åkte hem. A sov i bilen. Sen var hon vaken på kvällen. Och jag satt och nattade henne i 1,5 timmar: kl 00:20 somnade hon äntligen. Jag var arg. Sov dåligt. Myggor. Och summa summarum, idag är nacken ännu stelare än på måndag. Så jobbar hemma igen. Nacken och högra axeln blir stelare för varje sekund. Men hemma kommer jag ihåg att röra på mig i varje fall.

Men man känner sig som en åldring, 100 år gammal minst. Någon krämpa är det alltid.

Det här med åldrandet och kroppen: visst man blir stel, trött snabbare osv. Men samtidigt så har man lärt känna sin kropp. Man kör inte över den (om man är klok) utan lyssnar på signalerna, tolkar rätt (förhoppningsvis), och ser till att sköta om den. Tror att det jag behöver är promenader + dans/stretching, att inte samsova med A mer (vilket resulterar i maratonnattning som igår), att jobba i lugn takt och inte hetsa upp mig, äta regelbundet, försöka vara glad åt varje lilla framsteg.

Och lyssna på musik!

Se här! En ljuvlig video till en sång av ljuvliga Little Dragon:

2 thoughts on “Aj

    • Och märkte på min fb-feed att andra bekanta också hade varit där just igår… populär dag! Det var också helt fullpackat med barnfamiljer, vi måste åka buss från parkeringsplatsen till ingången…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s