Händer

Har märkt nu under sommaren när jag jobbat mer intensivt med de svartvita bilderna till boken att jag är lite besatt av händer. Istället för att rita hela figurer, ansikten osv. eller ”scener” (men det finns en del sådana också) så har jag plockat ut detaljer ur kapitlen och förstorat dem. Och i väldigt många fall har jag lust att rita händer. De säger mycket, men inte för mycket. De lämnar något för fantasin. Händer har blivit ett tema, och det är kanske inte så konstigt då bokens tema har att göra med bildskapande, vilket man oftast gör med händerna… Så här i slutskedet av arbetet med boken börjar jag lägga märke till sådant som jag inte tänkt medvetet: varifrån boken egentligen kommer, i mitt liv, vad den speglar om mig, var den liksom placerar sig i den härva som är jag. Och det här med händer är betydelsefullt. Har stirrat på den här ett tag nu:

Tyckte bilden blev långt bättre än vad jag ens föreställde mig när jag började. Handen är dessutom tecknad efter min makes. Men färgen och ringen är en del av handlingen i boken. Detta är min antagonists hand när handlingen närmar sig slutet… Hoppas den väcker lite nyfikenhet. Försöker hålla mig från att publicera allt för mycket bilder som jag jobbar på, men har sån lust att ropa ”titta här, se vad jag gjorde!” liksom av förvåning och stolthet. Så ni bloggläsare är nu substitut för mina föräldrar som jag som barn säkert plågade med en hel del ”titta titta, kom och ser här!”.

6 thoughts on “Händer

  1. Väldigt suggestiv bild! Och den där som jag älskade var ju också en hand!

    Jag tror att bloggar fungerar väldigt bra som ‘titta titta’-föräldrasubstitut :-)

  2. Supersnyggt och gör mig ännu mer nyfiken på boken! Jag tycker du gör helt rätt: man bör tveklöst påpeka när man gjort något man är nöjd med. Annars kan det ju hända att ingen nånsin märker det. För mig är bekräftelsen av andra väldigt viktig. Inte så att jag gör saker för andras skull eller för att andra skall se det, men när jag väl har åstadkommit något vill jag gärna dela det med andra.

    Vet du mer exakt när boken kommer?

    • Tack! Ja man vill ju dela! Det är på ngt vis i grunden till skapandet för mig, att det finns interaktion med andra… Boken ska vara ute före bokmässan i slutet av okt. Men datum har jag inte ännu. Min redigerings+illustrationsdeadline är mitten av augusti…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s