Mera Photoshop

Jag älskar det programmet. Gör ju alla illustrationer där också. Men att sitta och leka med fotografier är ju också så skoj. Var nyss ute i regnet och fotograferade mer rosor. Gjorde lite olika varianter av samma bild, mycket enkla och snabba grejer:

(Medsols från övre vänstra hörnet) 1. Obehandlad bild, 2. Desaturate + ökad kontrast och ljusstyrka, 3. Ändrad färgbalans (ökad blå+magenta i skugga, mellantoner rött+grönt, highlights gul+cyan), lite avmättad färg, ändrad färgnyans mot lila, 4. Mycket avmättad färg, ändrad färgbalans (samma kombination som ovan, men i lägre grad).

Alltså, börjar det vara dags att gå med i en fotoklubb kanske… Har tyckt om att fotografera sedan tonåren då jag fick låna farsans kameror, men aldrig haft en endaste tanke att göra det professionellt. Nu använder jag foto främst som referensmaterial till illustrationer och för dokumentering. Och det är ju väldigt roligt att ta bra bilder till bloggen, och lägga upp på Flickr. Jag gör säkert massor av dumma saker, och kan egentligen väldigt lite om olika tekniker. Kunde vara roligt att lära sig mer kanske, och inte bara pröva sig fram själv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s