Dessa processer

Helst av allt har jag lust att skriva AAAARGGHHH just nu. Men försöker undvika att göra det på facebook eller twitter. Kanske här då?

Helst av allt skulle jag nu antingen vilja ha semester (en riktig) eller ett fysiskt jobb som inte går ut på att skriva och tänka. Känner mig oerhört trött på ord, samtidigt skriver jag anteckningar som besatt (anteckningsboken jag började på för två månader sedan är nästan full, vanligtvis håller de i något år… och skriver också i worddokument på olika datorer…).

Måste skriva om att jag är trött på ord. Ironiskt.

Helst av allt skulle jag inte alls vilja skriva avhandling. Samtidigt kommer små gnistor av glädje när små insikter liksom spricker upp i hjärnan som om den var kolsyrad. Det händer något hela tiden. Och det är nog tack vare att jag skriver hela tiden, även om det inte är den där så kallade färdiga vackra akademiska texten som man kan låta andra läsa. Men något skriver jag. Och kanske det något – hoppas hoppas – ändå innebär att jag lär mig, något. Men vad? Man liksom famlar efter någon sorts klarhet, och kraften att ta tag i de där tråkiga delarna. Men varför känns de tråkiga? Något måste vara fel på dem. Och man famlar efter vad det är. Allt känns otydligt. Man skriver något, det kan vara nytt och bra, det kan vara gammalt, samma gamla ord jag skrev när jag började. Har jag kommit någon vart alls?

Jo jag har kommit långt. För nu vet jag vad jag vill med avhandlingen. Det är bara så jävla jobbigt att göra det. Ståltråd, betongblock, hackor, såga, fila, slipa. Dra ut spikar, nitar, cement, träbjälkar ur nerverna. Försöka se klart i en dimma.

Ska försöka fokusera. Ett ord i taget. En mening, en sats. Ett stycke, ett kapitel. Och hela tiden i bakhuvudet: vad vill jag, vad ser jag här, vad betyder det här, är det här intressant, relevant eller nödvändigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s