Lilla dagisstressdöden

Igår var allt frid och fröjd, fåglar kvittrade solen sken A gick glad i hågen till första dagisdagen för hösten. Idag var det precis tvärtom. Hon störtvägrade. För på dagis får inte hon bestämma över alla andra säger hon… man undrar vad det säger om hennes hemmatillvaro (här bestämmer hon tydligen över oss alla andra). Oj så hon skrek. Och då börjar man ju fundera på om det är värt kampen. Storebror är hemma ännu till skolstarten, så i princip kunde ju barnvaktsarrangemanget inkludera också lillasyster, men vi tänkte ju att hon skulle gilla att leka med kompisar på det halvtomma dagiset (de flesta kommer efter skolstarten), bli tidigt hämtad osv. Men nej, hon vill inte leka med andra barn för nu har hon insett (blivit påmind om; hon har talat hela sommaren om de gånger då hon inte fått sin vilja igenom på våren, det har lämnat djupa spår…) att det betyder att hon inte alltid får bestämma. Så är det bra eller dåligt att lirka dit henne så hon får träna på det här med att komma överens, turvis, samspel osv…? Ja, vår dotter har en stark vilja. Hon har alltid haft det. Hon har alltid vetat vad hon vill, aldrig varit osäker på det, men ibland kommer det andra människor eller omständigheter emot och då har hon väldigt svårt att ta det. Vi får se hur det är imorgon… det är bara det att jag har en del jobb att göra… försöker låta bli att stressa. Hela juli har jag försökt låta bli att stressa. Det har gått ganska bra. Sommarrutinen har funkat. Men att byta till nya rutiner är alltid påfrestande, och det kommer i det allra värsta läget för mig nu. Deadlines. Jobb. Det är jobbigt för A att byta rutiner också. Och jobbigt för mig att ta det i beaktande (vi har väl båda ganska starka viljor). OK ett steg i taget. Andas. Ta det lugnt. Släpp det och jobba på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s