När jag är ensam…

… börjar jag Photoshoppa (alla andra är ute)… eller ja, har gjort färdigt illustrationerna, och sen liksom fortsatte jag leka med Photoshop. Två av illustrationerna bestämde jag att var onödiga. Efter långt övervägande. Så gjorde färdigt den sista. Och nu har jag 33 svartvita bilder (men måste ännu stirra på dem alla tillsammans för att se att det blir en bra helhet osv. Jag stirrar länge på alla bilder före jag kan släppa dem ifrån mig… stirrar på gamla bilder också, blir hypnotiserad och besatt av dem). Men har lite planer för försättsbladet + lite andra bildelement som skulle bestå av bläckspår… satt och stirrade på mina bläckplumpar, och sen kom jag av någon anledning på att testa hur det skulle se ut att göra fotomontage med dem. Bara för skoj skull alltså (inte till boken). Resultatet kan ses här. Vet inte om jag gillar dem eller inte… Men de foton som funkade bäst var de som annars är lite för konstiga, lite misslyckade kanske, men i kombination med bläcket så blev det spännande på något vis (Uppdaterat: hade först en bild på A här, men började tycka den var för konstig. Lägger in en på W istället.):

Ska testa mer fotomonterande (nu när jag är expert på Photoshop och the sky is the limit så att säga). Det här gör man väldigt enkelt: scannad målning + foto i ett nytt lager ovanpå, sen väljer man t.ex. ”screen”, ”soft light”, eller ”overlay” (det finns många sätt att manipulera lagret). Just här är det ”screen”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s