Ofokus

Har jobbat väldigt bra hela veckan med avhandlingen. Kommit framåt, skrivit, fixat struktur, fixat detaljer. Men i dag är det totalstopp. Är så otroligt ofokuserad. Lyckas inte dyka in i något alls. Tankarna flyger och far. Just nu tänker jag att jag borde plocka med en trevlig forskningsbok och gå på kaféet och äta något sött. Men är faktiskt inte sugen på något sött, och försöker begränsa kaféinfallen… Längtar underligt nog efter att få gripa tag i språkkorrekturet på boken som borde komma riktigt snart, men först nästa vecka. Längtar så mycket efter att bli färdig med den nu att det är en plåga att det inte är jag just nu som jobbar med den. Hah. Så fladdrar tankarna iväg till mitt lilla bokprojekt nummer två… men den kan jag ju inte tänka på på jobbet. Försöker utöva tankekontroll. Försöker hitta någon liten tråd i avhandlingen som är ens lite lockande att börja virka på. Men suck. Och så tänker jag för mig själv, men buhuu, har du ingen lust att jobba lilla vän? Så tråkigt då! Vilken tur att du inte jobbar med något riktigt jobb då, utan bara sitter på ändan framför en skärm och ”tänker”. Stackars dig. Nej, det är inte synd om mig, och jag gnäller inte (och jag har faktiskt ett riktigt jobb som är svårt och krävande och det är inte många som skulle klara det och jag försöker ta mitt ansvar och göra mitt bästa). Men min hjärna lyder mig inte just nu. Bäst att köpa choklad och gotta sig lite med stycket om 2000-talet i Världsekonomins historia som jag läser just nu för att få lite globalt perspektiv på vad jag borde skriva om… den typens texter är faktiskt riktigt avslappnande. Och underligt nog så brukar jag få idéer till SF-skrivandet också när jag läser på t.ex. historia. Så är det i huvudet nu. Allt skrivande och alla idéer i en enda röra. Trevar tillbaka mot fokusen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s