Radioälsk

Måste bara uttrycka min stora förälskelse i radiokanalen Basso. Ibland spelar de lite väl mycket rap, vilket inte är min favoritgenre, men det kan finnas pärlor där också iofs. Och folk (läs killar) pratar avslappnat med ett rätt kryddat ”grabbigt” språk, men whatever. Men alltså just nu! De ska klämma in det bästa av eurodance från 90-talet på en kvart, och programledaren är entusiastisk på ett så sympatiskt sätt. Och det bästa är att de har inte spellistor utan programledaren dj:ar och det är den enda kanalen där man kan höra långa danceremixar osv. Av reklamer och praten att döma så tycks kanalens målgrupp vara unga (finska) män… men den passar mig precis. Men när jag tänker på det har jag samma lite märkliga genderbendupplevelse då jag knarkade tidskrifter på 90-talet och hälften av dem var lifestylemagasin för män… minns någon Details? Älskade den… Handlade mycket om musik och kultur och intressanta typer (främst män kanske) bl.a. men så slapp man sminkreklamen och bantningstipsen. Googlade den nu och ser att den ännu finns, och ser fortfarande intressant ut! Måste kanske börja hänga på deras webb nurå…

Ja så. Jag är verkligen inte en girly girl. Tänker så att jag plockar det bästa ur alla världar. Och det är också därför all polarisering och polemik i könsdebatten som har som mål att öka klyftan mellan ”manlighet” och ”kvinnlighet” gör mig rasande. Förbannad. Jag kan inte välja sida. Jag kan inte klassificera mina personlighetsdrag eller intressen som kvinnliga eller manliga. Jag gillar vissa saker som generellt anses vara manliga och vissa saker som anses vara kvinnliga. Jag har t.o.m. svårt att kalla mig själv ”kvinna”, men inte är jag ju en man heller.

Vad jag kan se så finns det ingenstans på Bassos webb någon text om att det skulle vara en ”herr”kanal. Den tycks bara vara skapad av killar, och de verkar anta att det främst är killar som lyssnar. OK så. Det är en kommersiell kanal och vem som helst får lyssna, så man kan inte börja kräva att de ska vara mer ”jämställda”. Tvärtom så tycker jag ju att det är skönt att de spelar den musik som inte spelas så mycket i mer ”populära” kanaler och att det inte finns pratprogram om familjeliv eller konsumtion eller lifestyle liknande. Igår morse sa programledaren att den här veckan ville de diskutera hurdan den finska mannen egentligen är i dag. Så sånt förvånande kan det plötsligt dyka upp i snacket. Intressant. Vill verkligen höra vad de säger… men främst vill jag att de ska fortsätta spela bra musik.

2 thoughts on “Radioälsk

    • ja den finns kanske inte i Vasatrakten, men jo på webben :)

      Idag hade de ett superintressant diskussionsprogram med framtidsforskaren Markku Wilenius också…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s