Har varit borta

Eller så känns det i varje fall. Är mitt i en dansworkshophelg, var 4 timmar igår kväll, 4 timmar i dag, och har 4 timmar kvar imorgon. Går omkring här hemma nu och har ingen känsla alls av att jag borde sitta och skriva eller läsa eller göra något jobb, kommer knappt ihåg vad jag gjorde tidigare i veckan. Man tänker inte så mycket på sig själv, eller på vad man vill, eller på saker man borde. Känns som om jag varit på en lång semester. Men så värker det i musklerna, i alla muskler, precis alla.

Läraren på workshopen inleder och avslutar med lite yogauppvärmning (fråga mig inte vilken sorts yoga, jag vet inte mycket om det), och sen gör vi två-tre långa improviserade danspass där han ger olika instruktioner, en sorts bilder som man sedan dansar (t.ex. att man är ett träd, att vinden blåser inne ens grenar, eller att man går på stenar i en flod, eller att man bär på en stor skål med vatten och man får inte spilla, och man går in i en grotta med lågt tak med den där skålen med vattnet…). Detta är samma ”metod” som man har i butoh, men är säkert typiskt för modern dans öht. Han har en del egna inslag i handledningen också. Det är spännande att jämföra med de tre andra butohdanslärare som jag upplevt. Alla har verkligen sitt eget sätt att leda dansen…

Och idag hade han mycket spännande musik med sig. Fick veta att det var detta. Kan rekommenderas som dans- och improvisationsmusik! … väldigt speciellt, konstigt, men effektfullt, suggestivt.

Nu tillbaka till verkligheten. Ska sitta och vila medan jag ser på vad ungarna hittar på.

4 thoughts on “Har varit borta

    • Kul! Tycker Const är en av de bästa bloggarna som handlar om konst faktiskt… men så har jag inte heller hittat så många bloggar som öht handlar om bara konst…

    • jag ska kolla nu om man kan lyssna på Monk när man jobbar…

      Kanske du skulle gilla Butoh. Mehdi, läraren, kallade sin stil ”meditativ dans”, och det är ett enkelt sätt att beskriva det. Jag skulle säga att det är väldigt nära improviserade dramaövningar också, men utan ord och prat. Ska skriva lite mer i ett inlägg snart…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s