Kräla på golvet och riva tidningspapper

Det gjorde jag igår på ett kafé (Kafé Gesäll vid klosterbacken). Om någon undrar varför, så skulle mitt svar vara: det är befriande, det ser vackert och spännande ut, det känns bra. Vet inte hur många utländska turister som råkade titta in just då, men vi hade i varje fall en liten publik av inbjudna gäster…

På söndag hade vi alltså de fyra sista timmarna av danskursen med Mehdi (en helt underbart trevlig person, rekommenderar varmt att gå på hans kurser om ni får chansen!). Hittade förresten skivan han spelade på kursen här (Meredith Monks Our Lady of Late, ska lyssna på den nu när jag jobbar också… och skriva ett skilt inlägg om den här typens musik senare).

Bra träningssal var det:

Så här såg det ut efter att vi gjorde vår lilla kaféperformans i danssalen först:

Folk bokstavligen låg på bordet, rann upp på det, rann ner för det, krälade under stolar, tuggade tidningspapper, föll av stolar. Vid ett skede tappade jag koncentrationen och hade svårt att hålla mig för skratt, men skrattade inte. För att det ska funka måste man ha en ”tom kropp”, och en sorts osocial tom blick. När vi gjorde samma grej i kaféet hörde jag nog att folk fnissade i publiken. Det måste ha sett sjukt och bisarrt ut.

Just den här butohdansen passade bra i en ”normal” miljö, för det blir en intressant effekt av att folk beter sig underligt då. Om man gjorde det på en scen, eller i ”en vit kub” så försvinner nog en del av det underliga, för då förväntar man sig en konstig konstgrej.

Japp. Hoppas jag får chansen att dansa mer! Det är verkligen skoj. Och bäst är det nog när man är fler faktiskt. Det sker så underliga saker i interaktionen, och i mötet med andra. Men planerar nog att någon gång göra egna performanser, har lite idéer. Det som främst krävs är modet att göra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s