Plasthuvudet

Igår fick jag lekflyt (troligen pga danskursen) och satt med ungarna i deras rum i säkert en timme och bara petade på deras leksaker. Särskilt intressant var ett gammalt Barbiehuvud som lossnat från kroppen, eller mer specifikt så var de Yasmin från Aladdinfilmen: långt svart plasthår, rödbrun hud, sneda ögon med svart eyeliner… jag vill använda det här lilla huvudet till något! Har ju sett att det finns folk som gör smycken av gamla leksaker, och tycker att Yasmin-huvudet är idealiskt för det här syftet. Men har inte ännu kommit på vad hon kan bli… så nämnde jag detta åt kollegan nyss, och hon sa: det är ju som ett krympt huvud från någon barbarisk kultur! Och då slog det mig… man borde måla in skrynkel och rynkor på Yasmin så hon ser torr och förkrympt ut, och arrangera hennes huvud som någon form av gothig brosch, möjligen något att ha i håret… så vi ska se om jag kommer så långt att jag faktiskt börjar pyssla på detta.

Men barnens leksaker är hotade nu. Ser på alla små legopluppar som rotat in sig i den lurviga mattan med nya giriga ögon… (och tänk vilka mängder av material man kan hitta på loppisar, eller få gratis av vänner som vill bli av med skräpet).

Någon som har bra tips på folk på webben som pysslar med leksaksredesign? Hittade bl.a. denna med lite googling (helt underbara grejer). Behöver mer inspiration! Så tipsa mig gärna. Måste ju finnas många här i Finland oh Norden också som gör detta. Och på Etsy kan jag tänka mig… Ah det kliar i pysselfingrarna (men tid har jag ju inte så mycket av, kanske något att göra tillsammans med barnen?).

2 thoughts on “Plasthuvudet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s