Redigerar – aaaarghh

Alltså, det här är inte min favoritdel av skrivandet kan jag säga. Tusen mikrobeslut, pressa vidare, skuffa runt orden, bokstäverna. Jag är å andra sidan helt sjukt imponerad över språkgranskningen. Jag är inte alls lika exakt… eller jag skulle aldrig kunna arbeta som språkgranskare (det har säkert bloggläsaren märkt), jag är helt enkelt inte så noggrann, alert, språksjälvsäker, korrekt… Jag är den där som gillar breda penseldrag så att säga, att visionera och tänka på helheter. Så att t.ex. ge ut en bok själv utan ett förlag fyllt med proffs skulle ju inte funka för mig: jag behöver verkligen språkgranskas!

Och nu blir texten igen så mycket bättre. För jag märker ju själv att meningarna blir mer flytande, lättare, mer exakta, vilket är OTROLIGT VIKTIGT.

Men ångesten! Herregud. Beskrivs bra här. Jag har tyvärr ingen husvagn att sätta mig i. Istället låter jag ungarna underhålla sig själva framför det gamla svarta monstret (TV-skärmen).

Vill du veta mer om mig idag läs i kommentarerna här. Dessutom får du veta saker om några andra intressanta, fina människor samtidigt (och hoppas det kommer mer kommentarer!).

Uppdatering: det skojiga med den sista meningen är att jag indirekt kallar mig själv intressant och fin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s