Sving

sving, humöret åkte upp igen, så idag är jag lite gladare. Mycket gladare.

Har fortfarande 80 sidor redigering kvar, men borde hinna fixa det i dag (+ på natten kanske). Satt uppe till kl halvtvå igår och redigerade. Var ändå pigg i morse, och har gosat med ungarna under skrivpauserna denna morgon.

Mer paus från datorn i dag blir vår årliga höstutflykt till Kurjenrahka, där vi alltid tar ett foto av barnen vid en stor sten. Vi brukar åka dit i oktober, men nu tar vi en tjuvstart i år. Man kan ju åka dit fler gånger också, tar ungefär 40 minuter att köra dit.

Alltså boken. Om jag tar till den där trötta metaforen om att det är som att vara gravid och få barn, så är jag nu på övertid och bara längtar efter att det ska ta slut. När jag går igenom texten pendlar känslorna mellan avsky och ömhet. Ena stunden så tänker man att det är skit, skräp, avskräde, och andra stunden att texten är som en bekant och mysig gammal soffa som det är skönt att sjunka in i. Figurerna är gamla vänner som man nu umgås med för sista gången. Man vill egentligen gärna att de ska gå vidare i livet, men vi har haft så trevligt tillsammans, så denna sista fest kan jag unna dem. Jag ska anstränga mig lite och vara social. Men snart sparkar jag ut dem ur huset… det behövs plats för nya gäster.

Vad skönt det ska bli att bli färdig. Lite kvar ännu.

2 thoughts on “Sving

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s