Så snyggt!

Tror jag hittat ett par nya favoritillustratörer: se här!

En illustration av Anna och Elena Balbusso, bokomslag.

De är ett tvillingpar som gör bilderna tillsammans. Men alltså färgerna och formerna! Älskar det! De konsthistoriska referenserna i bilderna… Och intressant det här med aatt kombinera både ”traditionella” metoder med digitalt. Strävar ditåt själv. Ah, ska gå in och titta på deras vackra stil när jag behöver inspireras. Där finns t.ex. en serie illustrationer till Margret Atwoods A Handmaid’s Tale som är riktigt slående.

En bra grej de har på sin webbsida är också en beskrivning av arbetsprocessen. Det är ju bra att ha för potentiella beställare. Man kan också se hur lång tid det tar att göra en illustration, hur många faser, hur arbetsdrygt det är om det är ett stort arbete och man faktiskt vill göra det så bra som möjligt (och det är ju klart man vill!).

Argh, nu blev jag sugen på att göra bilder igen (här har det ju bara gått ett par-tre veckor sedan jag blev färdig med Bildbindarens bilder)… har fantiserat om hurdana bilder jag kunde göra till bok 2. Har tänkt mig den till äldre läsare, typ ungdomar (men förstås gärna också ”vuxna”), men min dröm är att få göra färgillustrationer till den också. Men det blir förstås dyrare att trycka det… har en annan tanke, att göra bilder till boken som kunde visas på andra sätt, t.ex. på nätet, eller på utställning istället… men än så länge har jag bara en bild i huvudet, eftersom jag bara hunnit skriva 4 kapitel ungefär. Men på det stället kommer en vändpunkt, och häromkvällen när jag skulle sova dök en illustrationsidé upp till den scenen. Ett bra tecken, för om jag kan visualisera scenen så bra, och inse vilka element som är viktiga i den, så måste det ju finnas något värt att berätta där… Men jag svamlar. Nu ska jag ordna barnkalas!

6 thoughts on “Så snyggt!

    • jag tror att det var Folio Societys utgåva. Deras grej är att trycka upp vackert illustrerade klassiker… man önskar att sånt gjordes här också, t.ex. med nordisk litteratur (för tänkt vilket underbart jobb att få illustrera det…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s