Söndag med känsla av höst

Var alltså på Åbo konstmuseum med sonen. Han sprang igenom det mesta utan tålamod, men Schroderusparets installation var han lite mer fascinerad av. Överhuvudtaget så är hans inställning till konst: gamla tavlor: tråkigt; skrämmande installationskonst: intressant. Kul. Men Fanny Churberg hann jag inte se så noga på, för det var ”verkligen tråkigt” enligt W.

Köpte ett tjockt ljus i museumshopen. Tyckte mig vara förtjänt av ett litet impulsköp. Och tänkte: höst + behöver fokusera på avhandling + behöver slappna av = ett trevligt ljus gör livet lättare (när jag jobbar hemifrån, gissar att man inte får tända ljus så där bara på arbetsrummet… hmm, men ska jobba hemma så mycket som möjligt i höst, har problem med huvudvärk när jag sitter i arbetsrummet).

Writers I met and liked… (jag har då inte mött alla dessa, men vissa förstås genom texter, kanske det är det som menas med ljusets budskap…).

Och ute duggregnade det. Grått. Regnet tog bort det lilla ljumna som funnits i luften på morgonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s