Helvetesäktenskapet

Läste ju färdigt Gone Girl i fredags sent på kvällen (eller lyssnade alltså, perfekt att ligga i mörkret i sin säng och lyssna klart utan att störa någon… äkta hälft). Den var 18 timmar lång, så det tog ett antal promenader och diskningar och en och annan timme i barnens lekrum med frånvarande blick.

Vilken thriller! Och jag läser nästan aldrig thrillers… vet inte varför, men just i det här fallet måste jag då boken lovordades på så många bokbloggar. Och det var verkligen värt att gå utanför sina läsvanor den här gången. Det var smart, underhållande och roligt. Vindlande. Twists at every turn, och kunde inte sluta lyssna, måste få veta hur det går!

Det som jag imponerades mest av var ändå karaktärerna och hur författaren lyckas gestalta det mest fruktansvärda förhållandet någonsin. Personerna var komplexa, realistiska, psykologiskt skarpa och såå sjuka (eller särskilt en av dem kanske…). Författaren får en att känna igen sig, och sen plötsligt inser man att man är helt lurad. Opålitliga berättare alltså – galore. Men så skickligt och underhållande gjort! En bok att lära sig av, verkligen… Detta är förresten ingen recension, bara en varm rekommendation.

4 thoughts on “Helvetesäktenskapet

  1. Då måste jag också vika mig och ge den en chans. Jag har läst Dark Places av Gillian Flynn och tyckte den var riktigt okej, men har hört att Gone Girl skall vara något alldeles extra, och efter dina lovord blir jag nog tvungen att läsa den eller lyssna på den.

    • har funderat på om jag nu borde läsa annat av henne, just t.ex. Dark Places… men vi får se, är som sagt inte thrillerintresserad… Hoppas du gillar om du läser! Man vet ju aldrig, såg nog ett par recensioner på goodreads som gav den lägre vitsord än 5 stjärnor…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s