Utlovad Snövit

Det här är till dig Terése.

Gjorde alltså den här när jag var runt 12-13. Minns inte den exakta åldern… men jag pysslade med att göra egna dockexperiment ända in i sena tonåren. Drömde om att bli dockmakare eller ha en marionetteater… Älskade t.ex. filmen La double vie de Veronique för det fanns en magisk dockteaterscen i den.

Snövit här är ett typiskt exempel på mina hopkok: trolldeg till huvudet (det var alltså inte cernitmassa, men har använt det ibland också), suddgummin som händer, ståltråd och piprensare inne i kroppen, och sen påsydda tygbitar. Håret är gjort av svart sytråd! När jag skulle fotografera lyckades jag bryta av huvudet, och såg att jag stoppat in en tandpetare som stöd för huvudet. Men det gick inte att justera den, så förlåt Jenny 12 eller 13 år. Jag fumlade lite. Men vad tänkte du när du valde att använda rött suddgummi till händerna?? Det finns ju vita suddgummin. Och varför suddgummin? Ganska påhittigt i varje fall.

Hittade marionettscenen på YouTube (tack Internet):

5 thoughts on “Utlovad Snövit

 1. Nej vad kul, jag älskade också den filmen, har inte tänkt på den på alltför länge. Vill se på nytt!

  Tack för igår, det var superkul att ses. Ju mer vi pratar desto mer märker jag hur likadan smak vi har, och det är inte alltid man hittar folk som förstår att uppskatta samma saker som man själv gör. Hoppas vi ses snart igen!

  • Nej, jag hade glömt den helt också. Nu när jag såg klippen igen så insåg jag att jag måste se den på nytt, tycks finnas massor av symbolik och sånt som jag garanterat inte hade noterat i tonåren, då tyckte jag bara den var fin och stämningsfull…

   Och det var superkul att prata med dig!! Jag inser att jag har ett mycket större behov att prata böcker! Med dig kunde man ju gå in på mycket små detaljer… och sen det att man själv också skriver, då har man ett visst perspektiv på läsningen, man vill lära sig vad man gillar och blir inspirerad av och vad man därför vill skriva själv osv…

 2. Å underbart!

  Suddgummihänder och sytrådshår. Ljuvligt. Jag har rotat i källaren efter mina pinndockor och jag hittade dem. Inte lika snygga som din Snövit kanske ;-)

  Tack! Synd att du knäckte huvet på henne på kuppen.

  Och filmen såg jag för 100 år sen, borde se om den. Då tyckte jag bara den var konstig. Klippet var magiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s