Lättnaden

när man läst färdigt boken för sista gången.

Sista gången.

Det blev ett antal små korrigeringar, och ett par riktigt stora logiska missar som jag lyckades rätta till med ganska enkla ändringar. Problemlösningshatten måste man ha på sig… Men nu alltså. Nu väntar jag bara på att se hur försättsbladet blivit, och kanske ska jag ögna igenom en sista version ännu. Men jag behöver i varje fall inte läsa den helt igenom igen.

Här hade jag ännu 28 sidor korrläsning kvar. Det finns en miss på sidan… ett ”de” saknas.

Jag har varit väldigt nervös och stressad och uppochner de senaste veckorna. Det var riktigt trevligt att gå på ett fint bröllop igår kväll som lite avkoppling:

Missade lite med tårtkniven och tog en monsterbit av bröllopstårtan.

Men samtidigt så har jag suttit och suktat efter att bara få arbeta för att få bort stresskänslan. Nästa vecka måste jag få färdigt de två första kapitlen i avhandlingen för sen ska jag lägga fram dem på ett seminarium. Men man får verkligen kämpa med fokusen. Ta en sak i gången. Försöka att inte känna att man är på fel plats hela tiden, eller oroa sig för om man ska hinna med allt.

Men vet ni, en sak som är fantastiskt rolig med att ha skrivit en bok och diskutera med andra om det: människor vågar prata om sina egna skrivdrömmar och planer med mig. Och det är så roligt att känna att det man själv gjort kanske kan inspirera andra att orka försöka göra det.

Så hej! Om någon vill fråga något om mitt skrivande eller illustrerande, fråga på i kommentarfältet!

Och apropå frågor. Nästa vecka kommer bloggen att få en eminent gäst. Maria Turtschaninoff gör en bloggturné som börjar på Nene Ormes blogg. Och jag ska strax skicka lite frågor åt henne som hon kan svara på här på Kolofont…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s