Ender!

Jag som just lyssnade på Ender’s Game som ljudbok tänkte att jag googlar den lite, och så visar det sig att det kommer en film nästa år! Den är redan i post-production. Och castingen gav mig lite rysningar, tycker det ser bra ut… t.ex. Hugo-skådisen Asa Butterfield som Ender, och Ben Kingsley som Mazer Rackham! Hade kanske inte tänkt mig Harrison Ford som Graff, men why not?

Kul… När jag lyssnade på den tänkte jag på hur den kunde vara som film. Vissa bitar funkar hur bra som helst, men allt spelandet! Halva boken är ju olika spel… jag tänkte först att det kan bli svårt att göra visuellt intressant. Men så inser jag ju att vi idag är fullkomligt marinerade i spelmiljöer, så boken är ju helt perfekt för en filmatisering just nu. Och spel är ju aktuellt på så många plan, tänk t.ex. Hunger Games. Det finns dessutom en massa teman i boken som går igen i mina egna idéer. Så det var på tiden att jag läste den, verkligen. Hoppas det blir filmatiseringar av fler böcker i serien… Åh, nu är jag peppad! Som om inte Hobbit vore tillräckligt att sukta efter.

Jag har så dålig koll nuförtiden! Kan inte läsarna här informera mig om kommande filmer lite, så att jag inte har missat något? Pretty please? Vad längtar ni efter just nu?

7 thoughts on “Ender!

 1. För att nämna några:
  Moonrise Kingdom, som jag ska ser idag.
  Studio Ghiblis Kokuriko-zaka Kara.
  Skyfall
  Looper
  Life of Pi (Ang Lee!)

  Jag måste läsa om Ender’s Game, och läsa Ender’s Shadow också, för jag har för mig att en del av den kommer att vara med i filmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s