Tung lättnad

Har följt flöden (fb, twitter, instagram) från bokmässan ända sedan torsdag! Med stort nöje faktiskt. Även om det hade varit roligt att träffa alla spännande människor där, så är det ganska skönt att ta det lugnt hemma också (men nästa år ska jag nog vara där!).

Har fortfarande kvar hostan, och har skalat bort så mycket program som möjligt för kroppen började protestera på onsdag-torsdag. På onsdag (dagen efter att boken gick i tryck) var jag så slut att jag bara hade lust att gråta hela tiden. Att bara boka en verkstadstid till bilen var för mycket. Jag var i desperat behov av vila, så har nu tagit mig tiden att vila. Kändes som om flera års spänning släpper (och samtidigt håller jag på att starta upp ett nytt projekt), och det var väldigt tungt. Men känner mig bättre i dag, efter lite vardag, och efter att ha fått läsa lite, och skriva lite.

Är mitt i någon sorts övergångfas. Bok ett är i tryck, jag får släppa den nu. Har skrivit mot en deadline på avhandlingen, ska lägga fram ett par kapitel på ett seminarium snart. Har haft en stark lust att få försjunka i den, men det funkar bäst om jag får vara ensam och isolera mig. Så har försökt göra just det. Rensa bort så mycket annat som möjligt. Och nu på veckoslutet har jag tillåtit idéer till bok två komma fram. Hade en del insikter om huvudfigurerna och intrigen. Har ett enormt sug efter att få läsa också. Läser och lyssnar på flera böcker samtidigt, och håller särskilt på och kollar hur olika författare skriver romantiska intriger.

Men i dag måste huset städas inför A:s 4års-kalas (i dag kommer några dagiskompisar). Det ligger en hög med osorterade kläder på sängen och barnens pysselgrejer + diverse pappersskräp på matbordet. Men tänker: får jag detta fixat först bara, så sen får jag kanske skriva lite på kvällen igen. Hoppas. För det trycker på i huvudet. Det är smått frustrerande att inte få ta sig tiden när som helst. Men så är det nu bara.

Men man vet att det här skrivprojektet går bra, då det första jag tänker när jag vaknar (och jag är alltid en zombie på morgonen) är texten. Att lusten att skriva t.o.m. tränger sig igenom min morgonlångsamhet. Det är lite besvärande bara när texten också tränger ut barnen och hushållet.

3 thoughts on “Tung lättnad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s