Forma rum

Var på danskurs igen med Mehdi. Kan tipsa att de andra kommer att ha en performance imorgon kl 17 på Titanik i Åbo! Kommer säkert bli coolt. Men jag hinner tyvärr inte dit.

Önskar att jag hade ett sånt här rum att röra mig i. Oftare menare jag. Det är Barkerteaterns träningssal. Går förresten en danskurs på arbis just nu som leds av en av grundarna av Barkerteatern! Man känner ju sig nästan lite lite kopplad till danskretsarna i Åbo… men som sagt jag är ju bara amatör, i ordets finare bemärkelse (älskar).

Men det här rummet alltså. Lyxen att ha ett tomt rum att forma med kroppen. För det är vad man gör när man dansar i ett rum, man förändrar det. Man skapar en atmosfär i rummet med sina rörelser. Det är hur häftigt som helst.

I dag hade Mehdi hittat på fraser som vi skulle dansa. Först fick vi hitta på en egen mening. Det som trillade i mitt huvud… vet inte om jag vågar avslöja det, men jag kände mig som en stor massa med vatten, som ett hav, och försökte röra mig så. Jag rullade fram och tillbaka som en stor fet våg.

Sedan skulle man dansa t.ex. ”fötterna går åt ett annat håll”, ”jag ser min barndom smälta i dina ögon” eller ”jag odlade mina händer i en trädgård, nu tror jag att jag har växt upp”. Sånt roligt surrealistiskt. Det där med barndomen rev upp konstiga tankar i mig. Det är märkligt hur rörelser kan framkalla sådant som man annars nästan aldrig tänker på. Så som metod att få fram minnesbilder, känslor, berättelser så funkar detta verkligen effektivt på mig.

Ja, nog med kroppskonstfilosoferandet för denna gång. Är ni i Åbo imorgon, gå för all del och titta på performance! Kanske det kan inspirera och ge nya idéer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s