Bokmässan i Åbo

Lyckades ändå släpa ut ungarna i oktobersolen och promenera till bokmässan, som alltså är 15 minuters promenadväg från vårt hus! Lyx! Ungarna gnällde på vägen dit med på vägen hem skuttade de glatt omkring bland löven (kan bero på saften, bullen och gratischokladen vi hittade på matmässan).

Lyckades se sista 10 minuterna av de finlandssvenska författarnas programpunkt på Fiore-scenen:

Från vänster: Mikaela Strömberg, Maria Turtschaninoff, Peter Mickwitz, Monika Fagerholm, Peter Sandström.

Och sen fick jag chansen att gå på kaffe med Maria! Maria tipsade mig om att man fick en gratis bok vid författarföreningens monter om man röstade på snyggaste omslag. Jag röstade på Camera Obscura av Johanna Holmström. Älskar fotot på det omslaget.

Så valde jag denna att plocka med mig hem:

Har nämligen 1800-talskvinnolivsvurm på gång just nu, så den här kunde ju inte ha varit lämpligare…

Sen fick jag en gratis lättläst bok också, av Sabira Ståhlberg. Perfekt för sonen som börjar läsa allt bättre. Han går omkring och läser alla ord han ser nu. Och jag tror han skulle klara denna. Åtminstone en sida i taget…

Vi var två gånger vid Åbo Akademis monter och testade spel, och jag fick se hur deras ögonsensor+EEG-maskin funkade. Visste ni att man kan mäta hur engagerad eller frustrerad en spelare är med dessa apparater? Coolt… och superbra för mig att samla lite info och kontakter här i Åbo till spelutvecklare, för skulle kunna tänka mig att en kurs om spelbranschen skulle gå hem ganska bra i Visuella studier… (jag undervisar ju en kurs i det biämnet).

Sonen fattade tycke för Tribeflames spel som presenterades i montern!

Så trots att jag var osäker på om vi skulle gå, så blev ju detta short but very sweet. Hann tyvärr inte köpa böcker (men fick ju två gratis!), men får åtgärda det på Helsingfors bokmässa istället (där jag kommer att vara i egenskap av författare med program!!). Dessutom var det så roligt att få träffa Maria igen!

Osedvanligt många utropstecken i dag. Men det är för att jag är så glad! Synd bara att vi inte hittade den där Stormtroopern… han hade väl gått hem.

 

2 thoughts on “Bokmässan i Åbo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s