Hemma

Är hemma andra dagen med mycket flunssiga A. Feber har hon haft sedan söndag. Hon är alldeles igenstockad i svalget och har blodsprängda ögon stackaren. Men i dag är hon snarast rastlös. Febern har inte stigit högt, kanske hänger kvar just över 37. Och hon vill inte sova tupplur, och hon vill se på film HELA tiden. Det vill hon annars också, men när hon är sjuk är det ju extra svårt att tvinga henne göra något annat. Sen orkar hon ändå inte se på filmen, så rullar den på i bakgrunden. Men nu sitter hon och pusslar i varje fall. Och TV:n är av. Och så har hon fått i sig en glass, två muggar varm svartvinbärssaft och en mugg kakao… undrar om jag ska få i henne något lite mindre sockrigt här snart…

Jag är också rastlös. Har föreläsningar att förbereda. Ibland önskar jag verkligen att jag hade ett jobb där någon enkelt kunde ersätta min arbetsinsats. Men nu är det så att om jag inte kan jobba, så händer inget. Och kursstarten närmar sig. En särskild sorts stress det. Inte skoj.

Samtidigt så blir min hjärna alldeles övertänd av att vara hemma med ett uttråkat barn som kräver underhållning. Inspiration. Idéer. Som om jag hade tid att genomföra ens en bråkdel av allt det jag skulle ha lust med nu. Skulle vilja göra fan art! Vill jobba på en serieidé. Skulle vilja göra nya illustrationer, som kunde bli något man kan trycka på kort, eller på tröjor t.ex. Det finns massor av bra sajter nu där man kan ladda upp bilder och så kan folk beställa produkter med ens bilder på… men jag undrar hur bra dessa funkar. T.ex. Society6 som jag upptäckte härom veckan. Någon som testat och vet hur mycket folk öht säljer där? Lönar det sig alltså att ens försöka? Det tar nämligen tid att göra något snyggt, och sen om det är helt bortkastat så… Jag har ju ingen överlopps tid för detta.

Ja, och om ett par dagar så borde boken komma. Har stressfantasier av hur den tas emot. Plötsligt känns det inte så kul att den ska läsas av någon annan. Fast det är vad jag egentligen vill. Så jo, jag är rädd. Men jag får väl stå ut med det. Släppa kontrollen. Mod är nog det man behöver allra mest när man håller på med detta. Läste någonstans att det är som att gå och ställa sig på ett torg naken. Kanhända att ingen bryr sig. Men där står man ju ändå. Och är rädd för att alla ens brister ska synas. Det löjliga och pinsamma hänger ut. Men hej, det finns ingen som är utan brister.

2 thoughts on “Hemma

  1. Tänk på att gällande boken så har du ju liksom gjort ditt. Vad folk sen gör när de läser (och du står och näckar på torget) det kan du inte göra så värst mycket åt ändå. (Bara liksom stå där då.) Medan de läser (och inte hinner titta upp på vad som händer på torget). För vissa kommer att gilla och andra kommer inte att göra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s