Hellre ljusa än mörka platser

Lyssnade klart Dark Places av Gillian Flynn igår kväll. Trodde jag. Mysteriet upplöstes, storyn tog slut. Och jag undrade hur den var så kort?? Visade sig att jag bara lyssnat på del två (ljudböckerna från Audible är uppdelade i två delar så att det ska gå snabbare att ladda ner dem). Utan att veta om det. Något har tydligen gått fel i deras inbandningar för i början av del två sa ingen att det var del två (vilket de brukar göra), och dessutom ser det ut som att det börjar med kapitel ett i iTunes trots att det är del två. SUCK. Inte undra på att jag hade lite svårt att hänga med i första kapitlet och handlingen verkligen tog vid mitt i the action, och att det kändes som om vissa figurer dök upp ur ingenstans, utan introduktion och fanns med väldigt kort tid… Nu orkar jag inte lyssna på del ett. Jag vet ju hur det slutar.

Hade också en annan insikt. Gillade Gone Girl för att den var fiffig. Dark Places är mest bara ångestfylld (välskriven nog osv). Och jag som inte annars har så stort intresse för thrillers orkar inte riktigt med bara ångest som drivkraft. Nej. Nu laddade jag ner en till Lisa Kleypas istället, del två av hennes serie om The Wallflowers. Det är historisk romance, och det är så mycket mera min grej (även om jag inte var helt övertygad av del ett i serien… den tappade suget lite mot slutet). Det är avslappnande och roligt med romans, och man blir glad. Jag förstår allt mindre hur man kan tycka att thrillers med mord och groteskt våld är underhållande/avslappnande (ja förlåt jag läser främst för att få slappna av och njuta). Har inget emot våldskildringar i sig, de behövs ibland, men när det bara är mörk och hemskt och för nära verkligheten: jag orkar inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s