Dag 5: 10 bästa konserter jag sett

Inte i brahetsordning, utan kommer ihåg-ordning:

1. Björk i Stockholm 1998

2. Tori Amos i Helsingfors 2011 (gråt)

3. Nine Inch Nails i Hfrs 2006 eller 2007?

4. Huoratron 2003? (UMF i Åbo, Päiväkoti, fick hål i öronen av den tunga beaten, tur att jag hade öronpropparna)

5. Pearl Jam 2000 (i Sthlm just före roskildeolyckan)

6. Michael Jackson 1997 (i Hfrs, men vet inte om det var bra… mer underligt och fascinerande…)

7. Hilliard ensemble i Uppsala Domkyrka 1999

8. När jag själv var med i en etnogrupp som hette Vandil och vi uppträdde i Koittosalen i Hfrs i början av år 2000. Allt klickade. Vi t.o.m. improviserade fram en ny låt i slutet. Jag hade äntligen lärt mig spela didgeridoo med rundandning (annars spelade jag klarinett och sjöng backup-stämmor). Är det fusk att ta med något man själv var med i? Hehe.

9. Kiss i Hfrs 1997?

10. U2 i Helsingfors 2010?

Lite osäker på årtalen. Har säkert glömt något.

Det som stör mig allra mest: hade biljett till Radiohead 1995 i Helsingfors, men fick inte komma in för det serverades öl. Jag var 17 då. Fananamma vad det fortfarande kan störa mig…

Vill se: Tom Waits, Suzanne Vega, First Aid Kit, Anna von Hausswolff… vill också höra mer klassiska konserter. Hade säsongskort här i Åbo till konserthuset när jag studerade, men nu har jag för lite tid. Men så småningom kan man ta med ungarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s