Ja och 15428

Igår kom jag till den siffran på nanowrimo-projektet. Min takt stannade av lite (men är fortfarande ovanför kurvan). Berodde mest på att jag gjorde synopsis längre fram i texten, planerade alltså. Och försökte lösa det kommande problemet, alltså vad som ska hända efter c. 20000 ord… och jag kom på vad jag skulle göra. Det innebar att jag måste gå tillbaka lite i texten och lägga in nya element, plantera alltså, för att få fortsättningen att funka. Var nära att få skrivångest för att jag inte visste hur det hela skulle sluta, men jag löste det! För ögonblicket i varje fall. Så nu: eufori igen!

Är otroligt glad att jag gör detta. Har aldrig förut fått in ett så bra flyt, och skrivit så mycket på så kort tid. Med tanke på att jag fortfarande är inne i stressveckor på jobbet (och så kommer det egentligen att vara länge ännu, med lite pauser, t.ex. tar jag en vecka semester snart), så är det ju lovande, för det betyder att TID FINNS ALLTID, bara man tar den. En timme per dag räcker också VÄLDIGT LÅNGT. På riktigt. Kan jag göra detta nu, så kan vem som helst skriva i nästan vilken situation som helst. Det finns inga ursäkter som är bra (förutom att typ fingrarna inte fungerar, att man är paralyserad, blir tokig, eller något lika allvarligt). Vardagslivet är i varje fall inte ett hinder.

2 thoughts on “Ja och 15428

  1. Det är just det där – tid finns alltid, bara man (och familjen) får vara frisk. Man går omkring och inbillar sig att man måste ha skrivpass på flera timmar för att få ihop text, när en snutt här och en snutt där de facto räcker väldigt långt.

    För en del skrivprojekt, måste jag ändå tillägga. Ibland skriver jag nog sådant som kräver mer eftertanke.

    • Det är sant, ibland behöver man en längre period fokuserad tid. Men så här i ösa-ur-sig-skedet så verkar det funka med ganska korta snuttar. Det förutsätter iofs regelbundenhet, för att man inte ska hinna glömma var man är… Så för att komma igång i början eller efter en paus kanske man behöver lite mer tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s