Recension! Boktid! Nördrevolution!

Äntligen kom en recension. Har suttit på nålar. Heter det så? Hur som helst, så var det väl ganska säkert att lokaltidningen skulle recensera (Åbo Underrättelser). Här är den skannad:

Tryck på bilden så går det att läsa. Jag är glad över analysen här, för det känns som om budskapet gått fram! Och dessutom är det roligt att få det sammanfattat av någon annan, för tro det eller ej, jag har inte ens själv tänkt så långt på hur texten kan tolkas. Men annars tänker jag nog inte ta det som vana att kommentera recensioner så hemskt ingående (men lite glad får man väl vara för att den här var så trevlig).

Och här är utlovade bilder av TV-teamet.

De filmar boken på mitt skrivbord. I programmet kommer det troligen mycket om hur jag skapat bilderna (alltså lite grundkurs i digitalt måleri), för de filmade datorn ingående…

Jag är alltså med i Boktid (som sänds på Yle Fem), tillsammans med Maria Turtschaninoff och barnboksforskaren Maria Lassén-Seger. Är mycket nyfiken på vad de två Mariorna har pratat om! Och så roligt att fantasylitteratur tas upp mycket på TV just nu (här kan man se Johanna Koljonens intervju med Maria, och M.A. Numminen i Muntur… när jag var liten lurade min pappa mig att han hette Emma… jag var osäker på sanningen ett bra tag faktiskt, minns ännu irritationen över att inte veta säkert).

Min dröm är att det ska finnas en levande diskussion om fantasy/SF också i mainstream media (och på finkultursidorna, och visst tas det ju redan upp ibland!). På nätet finns massor av forum och bloggar där man kan diskutera den här typens litteratur, men diskussionen är kanske inte riktigt så framme ännu i ”gammelmedia”. Men vi är ju ännu mitt inne i ”nördarnas revolution”… Jag tror ganska starkt på att SF-genren kommer att växa på svenska ännu. Det är helt enkelt så många som läser det nu (allt från fantasy, sci-fi, dystopier och skräck till cross over-varianter, vi ska inte dra skarpa gränser), och som själva vill skriva det…

6 thoughts on “Recension! Boktid! Nördrevolution!

    • Tack! Jo han gav ganska mycket info om handlingen… man borde kanske skriva att det är litelite SPOILERVARNING på recensionen… Men det lär ju enligt undersökningar vara så att man kan njuta lika mycket av en bok trots att man vet hur det ska gå… det lär vara så alltså. Något som borde diskuteras i ett inlägg någon gång…

      Lycka till med din bok två förresten! Den är på god väg eller hur?

  1. Ja, och sen de som läser recensioner av barn- och ungdomsböcker är inte alltid samma person som läser själva boken, de ges ofta i gåva. Av underbara mor- och farföräldrar, har jag märkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s