24343

Ja det går bra. Hann bara skriva 600 ord igår för dagen var så fylld med program, men skrev sedan väldigt mycket i dag istället. Och egentligen var det mer än siffran visar, för insåg att jag hade haft anteckningarna med i räkningen (skriver i Scrivener) så när jag tog bort dem gick jag lite back. Men kom ikapp igen.

Jag har nu den där känslan som jag ibland läst om, där författaren undrar: varifrån kom den här berättelsen egentligen, och hur kom den så här plötsligt, och varför gick det så lätt att skriva den? Jag skulle ha lust att skriva non stop, fortsätta genom natten. Men nu är det sent och jag har huvudvärk, och i morgon måste jag jobba på min kurs istället.

Men det är otroligt skoj detta. Man borde hitta på en månad till under året då man klämmer ur sig en hel friggin roman. Typ juni?

Och tanken att om jag skrev heltid, skulle jag ju inte ha några problem alls att t.ex. skriva 2000 ord per dag (säger man i sitt euforiska flyttillstånd). Så klart behövs planeringsdagar, researchdagar osv. Men råmanus alltså, 2000 ord no problemo.

6 thoughts on “24343

  • Åh kul att du hänger med! Det ska jag använda som ytterligare motivation!
   Tror att flytet dels beror på att jag tillät mig skriva precis det jag hade lust att skriva utan att fundera så mycket på till vem eller om någon kommer att gilla det. Skriver det helt för att roa mig själv… (och därför har det nu smugit in en romantiskt driven handling… men magi kunde jag ändå inte hålla mig ifrån heller!)

 1. Du och Stephen King :-D
  Jag upplever att vissa projekt går bra att skriva fort och intensivt, andra kräver en långsammare takt. Men det är oerhört roligt och givande att verkligen slänga sig så här huvudlöst in i en berättelse.

 2. Ja vissa projekt flyter på som tusans. Jag har också ett enormt skrivflow på det här. Men jag vet precis vad det beror på. Jag har inte krånglat till det så mycket. I allt annat jag brukar skriva så är det så många grejer som ska funka så då går det långsammare.

  Men det är kul att följa med hur du skriver också. Så bra flow! Stephen King har rätt, man kan skriva 10 sidor per dag.

  • Jag brukar också krångla annars har jag märkt. Början gick bra att skriva för skippade krånglet, nu märker jag att det behövs lite krångel för att göra slutet intressantare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s